Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

6. 1. 2023 11:30

Úřad vlády se zapojí do Tříkrálové sbírky pro Charitu České republiky

Úřad vlády se připojil k Tříkrálové sbírce, 6. ledna 2023.
Úřad vlády se připojil k Tříkrálové sbírce, 6. ledna 2023.
Do Strakovy akademie, sídla Úřadu vlády ČR, dorazili v pátek 6. ledna 2023 ráno tři králové, Kašpar, Melichar a Baltazar. Před hlavním vchodem je uvítali předseda vlády Petr Fiala a vedoucí Úřadu vlády Jana Kotalíková. Koledníci v královských kostýmech jsou tradičními aktéry novoroční Tříkrálové sbírky, do níž se letos Úřad vlády a jeho zaměstnanci rovněž zapojí.

Tříkrálovou sbírku pořádá každoročně Charita Česká republika. Dobrovolné finanční příspěvky, které koledníci po celé republice vyberou, jsou Charitou využity na pomoc rodinám ohroženým chudobou a sociálním vyloučením. Výtěžek z letošní sbírky podpoří vznik Komunitního centra sv. Anežky v přízemí sídla pražské Charity v Londýnské ulici v Praze 2. Komunitní centrum, které chce Charita otevřít během letošního roku, bude poskytovat pomoc rodinám s dětmi v nepříznivé sociální situaci a chudým lidem.

Tříkrálovou sbírku letos aktivně podpoří i Úřad vlády ČR. Tři králové předali vedoucí Úřadu vlády Janě Kotalíkové kasičku, která bude celý příští týden umístěna ve vestibulu hlavního vchodu do Strakovy akademie a do níž budou moci věnovat zaměstnanci i návštěvníci Strakovy akademie svůj finanční dar. „Děkujeme, že jste přišli požehnat tomuto domu, Úřadu vlády. Budu moc ráda, když nám tady necháte kasičku a my se pokusíme během následujícího týdne vybrat co nejvíce peněz," řekla vedoucí Úřadu vlády.

Více informací o 23. tříkrálové sbírce na stránkách Charity ČR https://www.charita.cz/aktuality/z-domova/trikralova-sbirka-odstartovala-pruvodem-a-vystupem-koledniku-na-rip/.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Fotogalerie [F] fotogalerie