Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

30. 3. 2016 15:57

Vláda ČR se letos na začátku dubna setká k mezivládním konzultacím s vládou Polské republiky

Vláda B. Sobotky se v pátek 8. dubna 2016 setká k mezivládním konzultacím s vládou Polské republiky ve Varšavě. Jde už o čtvrté mezivládní konzultace s Polskem. Za českou stranu se jich zúčastní kromě předsedy vlády ministr zahraničních věcí Zaorálek, ministr obrany Stropnický, ministr vnitra Chovanec, ministr průmyslu a obchodu Mládek, ministryně práce a sociálních věcí Marksová, ministr dopravy Ťok, ministr životního prostředí Brabec, ministr kultury Herman a státní tajemník pro evropské záležitosti Prouza.

Hlavními tématy mezivládních konzultací budou spolupráce v oblasti rozvoje přeshraniční dopravní infrastruktury, zejména propojení dálnic D11 a S3, dále v oblasti ochodu a investic, spolupráce v oblasti obrany a bezpečnosti, spolupráce v rámci V4, kde Polsko přebírá letos v červenci předsednictví.

Dalšími tématy budou posilování energetické bezpečnosti, spolupráce v oblasti ochrany ovzduší či pokles hladiny spodních vod v souvislosti s rozšířením dolu Turów.

Minulé česko-polské mezivládní konzultace se konaly 20. dubna 2015 v Praze. V podobném formátu se vláda České republiky pravidelně setkává také s vládami Slovenské republiky či například Státu Izrael. 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie