Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

27. 1. 2016 15:22

Vláda podpoří dobrovolné hasiče největší dotací v historii, k čerpání je pro rok 2016 připraveno celkem 395 milionů korun

Tisková konference po jednání premiéra Sobotky se zástupci hasičů a krajů k představení dotačního programu, 27. ledna 2016.
Tisková konference po jednání premiéra Sobotky se zástupci hasičů a krajů k představení dotačního programu, 27. ledna 2016.
Vláda Bohuslava Sobotky připravila nový dotační program pro dobrovolné hasiče. Jde o zcela nový dotační titul, který umožňuje všem jednotkám požární ochrany získat dotaci na nákup dopravních automobilů či na výstavbu nebo rekonstrukci požárních zbrojnic. Státní rozpočet počítá pro rok 2016 s částkou 250 milionů korun. Spolu s dalšími již stávajícími dotačními tituly je pro letošní rok připraveno na podporu činnosti dobrovolných hasičů celkem 394,5 milionu korun. Ze strany vlády se jedná o dosud historicky nejvyšší finanční podporu.

„Jsem velmi rád, že se naší vládě podařilo za dva roky postupně navýšit podporu pro dobrovolné hasiče. Zatímco v letech 2013 a 2014 bylo na jejich činnost z rozpočtu Ministerstva vnitra poskytnuto shodně 70 milionů korun, v roce 2015 už to bylo 154 milionu korun a v letošním roce jsme částku navýšili a mohou čerpat až 394,5 milionu korun. Jedná se o historicky nejvyšší podporu, jakou kterákoli vláda pro dobrovolné hasiče vyčlenila. Věřím, že díky této podpoře ještě více zvýšíme bezpečnost v krajích a regionech České republiky,“ uvedl Bohuslav Sobotka, předseda vlády ČR.

Více informací na webových stránkách Hasičského záchranného sboru ČR.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie