Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Očekáváné události

5. 5. 2015 15:22

12. května 2015: Společné zasedání vlád České a Slovenské republiky

Vládní kabinety České republiky a Slovenské republiky se setkají v úterý 12. května 2015 k historicky třetímu společnému jednání na zámku ve Valticích na jižní Moravě.

Vlády obou zemí v čele s Bohuslavem Sobotkou a Robertem Ficem budou jednat o aktuálních tématech jednotlivých resortů, společných projektech i prohlubování vzájemné nadstandartní spolupráce mezi oběma zeměmi.

Hlavními tématy jednání budou příprava červnového zasedání Evropské rady v Bruselu, přeshraniční dopravní infrastruktura, spolupráce obou zemí v oblasti obrany, čerpání evropských fondů či středoevropská regionální spolupráce.

Vláda Bohuslava Sobotky považuje Slovenskou republiky za velmi významného partnera a květnové zasedání na jižní Moravě bude za dobu mandátu kabinetu premiéra Sobotky již druhé společné jednání obou vlád. Naposledy vlády ČR a SR jednaly v dubnu 2014 ve slovenské Skalici, kde jejich zástupci diskutovali mimo jiné o dopravě a energetice.

Termín

12. května 2015
 

Místo

Zámek Valtice, Valtice, Česká republika


Program

10.25 – fototermín při příjezdu premiéra SR k zámku ve Valticích
následně
– slavnostní uvítací ceremoniál
10.45
– fototermín při zahájení společného zasedání vlád České a Slovenské republiky
následně – projevy premiérů
11.05 – family foto
následně – separátní jednání členů vlád ČR a SR
14.10 – tisková konference

Akreditace je nutná do čtvrtka 7. května 2015 do 15.00 hod., a to pouze písemně na e-mailovou adresu akreditace@vlada.gov.cz. Do e-mailu, prosím, uveďte jméno, redakci, pracovní pozici (fotograf, redaktor, kameraman), číslo občanského průkazu a tel. spojení.

Kontakt pro média na místě

Jan Nechvátal, Odbor komunikace Úřadu vlády ČR, tel. +420 602 283 329
 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X