Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Očekáváné události

5. 1. 2015 16:31

7. ledna 2015: Schůze vlády ČR, TK v 17.00 hod.

Členové vlády ve středu 7. ledna 2015 od 11.00 hodin projednají mimo jiné:

  • Návrh zákona o pyrotechnických výrobcích a zacházení s nimi a o změně některých zákonů, předkládá: ministr průmyslu a obchodu.
    Materiál představuje plošnou legislativní úpravu problematiky pyrotechnických výrobků, včetně jejich uvádění na trh a zacházení s nimi podle stanovených pravidel.
    Od úpravy se očekává zajištění ochrany života a zdraví osob, životního prostředí, a také veřejné bezpečnosti.
  • Návrh novely zákona o svobodném přístupu k informacím, předkládá: ministr vnitra.
    Návrh má přispět k možnosti využívat výhody otevřených dat v podnikatelské sféře, neziskovém sektoru i akademickém výzkumu za současného zkvalitnění veřejných služeb, a to především prostřednictvím povinnosti zveřejňovat informace v otevřených (případně též strojově čitelných) formátech.
  • Návrh novely zákona o veřejném zdravotním pojištění a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, předkládá: ministr zdravotnictví.
    Materiál má naplnit další prioritu Programového prohlášení vlády zapracováním závazku posílení státního dozoru nad finančními toky zdravotního pojištění a nad fungováním zdravotních pojišťoven.
  • Priority spotřebitelské politiky 2015 – 2020, předkládá: ministr průmyslu a obchodu.
    Materiál shrnuje plánovaná vládní opatření k posílení ochrany spotřebitelů, například zlepšení vymahatelnosti práva prostřednictvím mimosoudních řešení spotřebitelských sporů nebo personální a materiální posílení České obchodní inspekce jako rozhodujícího dozorového orgánu na vnitřním trhu.
  • Zajištění financování provozu a rozvoje Základních registrů po dobu trvání udržitelnosti projektů a po tomto období, předkládá: ministr vnitra.
    Vláda projedná možnosti budoucího financování jednoho ze základních pilířů eGovernmentu v České republice v zájmu dalšího rozvoje kvalitních a dostupných veřejných služeb.

Kompletní program jednání vlády.

10.55 – fototermín

17.00 – tisková konference po jednání vlády
(Čas tiskové konference se může změnit s ohledem na průběh jednání.)


Pro účast na fototermínu a tiskové konferenci na Úřadu vlády ČR je nutná akreditace do úterý 6. ledna do 16.00 hod., a to pouze písemně na e-mailovou adresu akreditace@vlada.gov.cz. Do e-mailu, prosím, uveďte jméno, redakci, pozici (fotograf / redaktor / kameraman) a kontakt (telefon, e-mail).

Podmínkou účasti na tiskové konferenci je společenský oděv.


Místo: Úřad vlády ČR, nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha 1

MgA. Martin Ayrer
mluvčí vlády, ředitel odboru komunikace
Government Spokesperson and Chief of Press Office
Úřad vlády České republiky | Office of the Government of the Czech Republic
nábřeží Edvarda Beneše 4
CZ Praha 1 - 118 01
T +420 224 002 059
F +420 224 003 521
M +420 602 135 517
ayrer.martin@vlada.cz  
www.vlada.cz

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X