Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Očekáváné události

6. 2. 2015 16:12

9. února 2015: Schůze vlády ČR, TK v 15.00 hod.

Členové vlády v pondělí 9. února 2015 od 10.00 hodin projednají mimo jiné:

  • Návrh zabezpečení investiční přípravy akce Rozšíření strategické průmyslové zóny Solnice-Kvasiny a zlepšení veřejné infrastruktury v Královéhradeckém regionu, předkládá: ministr průmyslu a obchodu.
    Vláda projedná mandát premiérovi podepsat Memorandum o spolupráci mezi Českou republikou, Královéhradeckým krajem a společností ŠKODA AUTO, která plánuje rozšířit výrobu v obci Kvasiny.
  • Návrh novely nařízení vlády o stanovení důchodového věku a přepočtu starobních důchodů některých horníků, kteří začali vykonávat své zaměstnání před rokem 1993, předkládá: ministryně práce a sociálních věcí.
    V reakci na předpokládaný budoucí útlum těžby se navrhuje zrušit omezující podmínku, která bránila některým horníkům snížit věkovou hranici odchodu do důchodu.
  • Návrh ústavního zákona o rozpočtové odpovědnosti, návrh zákona o pravidlech rozpočtové odpovědnosti a návrh zákona o změně některých dalších zákonů, předkládá: 1. místopředseda vlády pro ekonomiku a ministr financí.
    Hlavním cílem souboru navržených právních předpisů je dosáhnout zdravých a dlouhodobě udržitelných veřejných financí České republiky, které jí poskytnou dostatečný prostor pro rozhodování při realizaci rozpočtové a fiskální politiky a zajistí respektování mezinárodních závazků a to i v případě běžných konjunkturálních výkyvů.
  • Návrh usnesení vlády o stanovení požadavků pro přijetí do služebního poměru na služební místa státních tajemníků v ministerstvech a Úřadu vlády České republiky a o některých otázkách aplikace zákona o státní službě, předkládá: ministr vnitra.
    Vzhledem ke jmenování náměstka pro státní službu je nyní možné vyhlásit výběrová řízení na služební místa státních tajemníků, čímž vláda pokračuje v implementaci zákona o státní službě.
  • Informace o stanovení výše platu představitelů státní moci a soudců, předkládá: ministryně práce a sociálních věcí.
    Vláda se vrátí k projednávání platů soudců.


Program jednání vlády

09.55 – fototermín

15.00 – tisková konference po jednání vlády (Čas tiskové konference se může změnit s ohledem na průběh jednání.)

Pro účast na fototermínu a tiskové konferenci na Úřadu vlády ČR je nutná akreditace. Více informací /cz/media-centrum/akreditace-pro-media-126100/  

Podmínkou účasti na tiskové konferenci je společenský oděv.

Místo: Úřad vlády ČR, nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha 1


MgA. Martin Ayrer
mluvčí vlády, ředitel odboru komunikace
Government Spokesperson and Chief of Press Office
Úřad vlády České republiky | Office of the Government of the Czech Republic
nábřeží Edvarda Beneše 4
CZ Praha 1 - 118 01
T +420 224 002 059
F +420 224 003 521
M +420 602 135 517
ayrer.martin@vlada.cz  
www.vlada.cz

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X