Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Očekáváné události

6. 11. 2007 15:23

Premiér navštíví Bulharsko

V Bulharské republice bude předseda vlády ČR Mirek Topolánek pobývat ve dnech 7. až 9. listopadu 2007. Dějištěm oficiální návštěvy se stane hlavní město Sofie, Veliko Tarnovo a Stražice.

V rámci pracovního programu bude premiér jednat s předsedou bulharské vlády Sergejem Staniševem a předsedou Národního shromáždění Bulharské republiky Georgim Pirinskim. Absolvuje také řadu setkání s reprezentanty bulharské politické, hospodářské i podnikatelské sféry. Navštíví výrobní závody i univerzitu.

Ve středu večer po příletu do Sofie se předseda vlády M. Topolánek vydá za krajany do Československého klubu T. G. Masaryka.

Ve čtvrtek 8. listopadu premiér Mirek Topolánek v doprovodu bulharského premiéra Sergeje Staniševa uctí památku neznámého vojína na náměstí Sv. Alexandra Něvského, sejde se s předsedou Národního shromáždění BR Georgim Pirinskim a vystoupí před zástupci vybraných bulharských firem. Na odpolední hodiny je naplánováno jednání s bulharským premiérem Sergejem Staniševem. Součástí čtvrtečního programu je také schůzka s představiteli pravicových opozičních stran, prohlídka podniku Balkan SAST a administrativního sídla podniku ČEZ Bulharka v Sofii.

Oficiální návštěva bude pokračovat v pátek 9. listopadu, kdy se předseda české vlády po přijetí u primátora města Sofie Bojka Borisova přesune do Stražice a Velikeho Tarnova.

Tiskový odbor Úřadu vlády ČR

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X