Poskytnuté informace na žádost v roce 2012 - 2020

15. 1. 2024 15:40

Informace týkající se Ministerstva zdravotnictví

Žádost o poskytnutí textu dohody Ministerstva zdravotnictví se zdravotníky z 8. prosince 2023

Vážený pane,

Úřad vlády České republiky obdržel dne 8. prosince 2023 Vaši elektronickou žádost o poskytnutí informací s odkazem na zákon č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů, jež byla doplněna dne 19. prosince 2023, a kterou jste formuloval následovně.

„Dne 08.12.2023 byla podepsána dohoda mezi Českou republikou – Ministerstvem zdravotnictví (dále jen „Ministerstvo zdravotnictví“), Všeobecnou zdravotní pojišťovnou České republiky (dále jen „VZP ČR“), Odborovým svazem zdravotnictví a sociální péče České republiky (dále jen „OSZSP ČR“), Lékařským odborovým klubem – Svaz českých lékařů (dále jen „LOK–SČL“) a Českou lékařskou komorou (dále jen „ČLK“) [(dále jen „Dohoda“)]. Rád bych dokument Dohoda mezi výše uvedený subjekty obdržel v celém jeho rozsahu, neboť není se nejedná v o dokument, který je v utajeném režimu nebo by k jemu veřejnému přístupu bránil zákonem stanovený prvek.“[sic!]

V reakci na Vaši žádost si Vás dovolujeme odkázat na zveřejněný oficiální text požadované dohody, který naleznete na webových stránkách Ministerstva zdravotnictví, v rubrice s názvem Tiskové centrum, podrubrice Tiskové zprávy, k dispozici zde: SKCP007023120812150 (mzcr.cz). Text dohody je součástí této oficiální tiskové zprávy Ministerstva zdravotnictví ze dne 8. prosince 2023, k dispozici zde: Ministr zdravotnictví dnes podepsal dohodu se zástupci zdravotníků a VZP, která nastavuje další kroky v oblastech vzdělávání, pracovních podmínek a odměňování – Ministerstvo zdravotnictví (mzcr.cz). Předmětnou dohodu zasíláme pro úplnost také jako přílohu této odpovědi.

S pozdravem

Mgr. Ivana Beránková v. r.
vedoucí Oddělení právního
zástupkyně ředitele Odboru právního a kontrolního

Příloha
Příloha č. 1 – Dohoda mezi MZ a zdravotníky

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Připojené dokumenty