Poskytnuté informace na žádost v roce 2012 - 2020

4. 1. 2024 9:43

Informace týkající se soukromé obchodní společnosti

Žádost o poskytnutí informací týkajících se zařazení soukromé obchodní společnosti do zahraničního registru

Vážení,

Úřad vlády České republiky (dále jen „Úřad vlády“) obdržel dne 6. prosince 2023 Vaši elektronickou žádost s odkazem na zákon č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů, (dále jen „zákon o informacích“), která byla formulována následovně.

„Zjistila jsem, že mám svou firmu registrovanou v UPIC pod DUNS 721-065-501. Žádám Vás o sdělení, která instituce zadává naše údaje do registru UPIK.“

K Vašemu podání si předně dovolujeme uvést, že z veřejně dostupných zdrojů  bylo zjištěno, že kód D-U-N-S® společnosti Dun & Bradstreet Corporation se sídlem v USA je devítimístný identifikátor pro celosvětovou a jednoznačnou identifikaci společností a organizací, obsažených v databázích této společnosti. Tato společnost poskytuje obchodní data, analýzy a poznatky pro podniky, přičemž mezi jiným vyvíjí online platformu UPIK pro bezplatné vytváření a údržbu vlastních komunikačních dat. V České republice působí pobočka této společnosti „Dun & Bradstreet Czech Republic, a.s.“.

Z výše uvedeného vyplývá, že se jedná o soukromou obchodní iniciativu subjektu soukromého práva, jenž realizuje své obchodní aktivity na základě své soukromé iniciativy podle svých interních pravidel, a proto tedy informace o subjektu, jenž případně mohl zařadit společnost s ručením omezeným s kódem D-U-N-S: 721065501 do citované evidence UPIK, může mít k dispozici pouze výše zmíněná soukromá obchodní společnost Dun & Bradstreet Corporation. Za účelem zjištění této informace si Vám proto dovolujeme doporučit obrátit se na pobočku společnosti Dun & Bradstreet Czech Republic, a.s., která působí v České republice se sídlem na adrese Siemensova 2717/4, 155 00 Praha 5.

S pozdravem

Mgr. Jan Večeřa v. r.
ředitel Odboru právního a kontrolního

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X