Poskytnuté informace na žádost v roce 2012 - 2020

31. 10. 2023 14:36

Informace týkající se Úřadu vlády ČR

Žádost o poskytnutí informací týkajících se přihlášení do elektronické knihovny legislativního procesu (eKLEP) v rámci informačního systému ODok Úřadu vlády ČR

Vážení,

Úřad vlády České republiky obdržel dne 30. září 2023 Vaši elektronickou žádost s odkazem na zákon č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů, o poskytnutí informací, která byla formulována následujícím způsobem:

„V dokumentu /assets/protikorupcni-strategie-vlady/na-leta-2013 2014/Prakticky-pruvodce-ODokem.pdf  se uvádí:

3. Pracovní postupy v IS Odok Krok 1 – Registrace/přihlášení

Uživatelé eKLEP, přihlaste se, prosím, svou e-mailovou adresou a heslem pro vstup do eKLEP či eVlády. Pro ostatní uživatele je na portálu připravena možnost registrace.
Vedle je obrázek registračního formuláře. Tento formulář se mi nepodařilo najít. Jak se k němu dostanu?“

K Vaší žádosti, týkající se získání registračního formuláře pro ostatní uživatele Portálu informačního systému ODok Úřadu vlády České republiky (dále jen „IS ODok“), si dovolujeme uvést následující.

Dokument, jenž byl dostupný na Vámi uvedeném webovém odkazu a z něhož pochází informace o registračním formuláři,  již není aktuální,  jelikož se vztahoval k předchozí verzi Portálu IS Odok.  Nyní je již z webové stránky www.vlada.cz odstraněn.

Dovolujeme si Vás dále informovat, že v současné době je nasazena nová verze Portálu IS ODok s odlišnou funkčností, která pro elektronické knihovny VeKLEP a zVLADY, jež slouží veřejnosti, nerozlišuje uživatelský přístup s využitím registrace. V rámci Portálu IS oDOK je veřejnosti přístupný bez registrace rovněž Katalog (Legislativní znalostní báze), jenž poskytuje uživatelům odbornou pomoc při tvorbě legislativních a nelegislativních materiálů a v procesu jejich projednávání a schvalování. Portál IS ODok je nyní dostupný na webové adrese www.odok.cz.

Zvláštní postavení v Portálu IS ODok má elektronická knihovna legislativního procesu (eKLEP), jež slouží k oběhu dokumentů mezi ústředními orgány státní správy, parlamentem a prezidentem republiky a není určena veřejnosti. Vstup do eKLEPu je podmíněn zadáním přihlašovacích údajů.

Rádi bychom Vám poděkovali za Váš podnět, na základě něhož došlo neprodleně k odstranění neaktuálního odkazu, přičemž je nyní zajištěno, že všichni uživatelé mají k dispozici aktuální informace o přístupu do Portálu IS ODOK.

S pozdravem

Mgr. Ivana Beránková v. r.
vedoucí Oddělení právního
zástupkyně ředitele Odboru právního a kontrolního

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X