Poskytnuté informace na žádost v roce 2012 - 2020

4. 1. 2024 11:11

Informace týkající se Úřadu vlády ČR

Žádost o poskytnutí informací týkajících se doručení dokumentu Úřadu vlády ČR

Vážený pane,

Úřad vlády České republiky (dále jen „Úřad vlády“) obdržel dne 7. prosince 2023 Vaši elektronickou žádost s odkazem na zákon č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů, (dále jen „zákon o informacích“), která byla formulována následovně.

„Žádám o poskytnutí informace, týkající se PROHLÁŠENÍ UČITELŮ A VYCHOVATELŮ K DEFINICI MANŽELSTVÍ (dále jen „prohlášení“), které bylo sepsáno v Praze dne 1. listopadu 2023 a adresováno Úřadu vlády - k rukám premiéra.

V souvislosti s tímto prohlášením žádám o zpřistupnění následujích informací.

  1. obdržel úřad vlády Prohlášení? pokud ano, prosím o uvedení přesného datumu
  2. bylo prohlášení předáno do rukou premíéra ČR?
  3. V Prohlášení, které přikládám v přiloze, nejsou jména iniciátorů. Dle informací z médíí, internetu a socíálních sítí jsou iniciátory prohlášení ThDr. et Mgr. Ruth Drahotová, Ph.D.
    Mgr. Jan Kuklínek. Jsou oba dva podepsání i pod Prohlášením, které obdržel úřad vlády jako iniciátoři tohoto prohlášení?
  4. a) žádám o uvedení přeseného počtu osob, které se podepsaly pod Prohlášení (dle dostupných informací mělo prohlášení podepsat 300 až 500 učitelů a vychovatelů)
    b) je pravdou, že petici podepsali ředitelé,učitelé a vychovatelé ze všech typů škol v ČR, konkrétně MŠ, ZŠ, SŠ a VŠ? Kolik těchto škol bylo státních? Kolik soukromých? A kolik církevních? (prosím o uvedení přesného počtu, názvy vědět nepožaduji)
  5. Je možné získat fotokopii kompletního prohlášení, které obdržel úřad vlády ČR? Pokud ano, prosím rovněž o zaslání této fotokopie. [sic!]

K Vaší žádosti si dovolujeme uvést, že k datu jejího podání, tj. ke dni 7. prosince 2023, nebyl dokument nazvaný „Prohlášení učitelů a vychovatelů k definici manželství“, který měl být sepsán v Praze dne 1. listopadu 2023 a měl být adresován Úřadu vlády - k rukám premiéra, (dále jen „Prohlášení“), evidován ve spisové službě Úřadu vlády.

Úřad vlády tedy Prohlášení před datem 7. prosince 2023 neobdržel.

Od 7. prosince 2023 je pak Prohlášení evidováno ve spisové službě Úřadu vlády pouze v souvislosti s Vaší žádostí, a to ve Vámi zaslané podobě.

S pozdravem

Mgr. Jan Večeřa v. r.
ředitel Odboru právního a kontrolního

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X