Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Poskytnuté informace na žádost v roce 2012 - 2020

19. 4. 2021 15:53

Žádost o poskytnutí novely

Žádost o zaslání znění novely občanského zákoníku ve věci dětských dluhů.

Vážený pane,

Úřad vlády ČR obdržel dne 16. března 2021 Váš dopis, s odkazem na zákon č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „zákon“), ve kterém prosíte o „znění novely občanského zákoníku ve věci dětských dluhů“.

K  Vaší žádosti si Vás dovoluji informovat, že Vámi požadovaná novela, předložená Ministerstvem spravedlnosti jakožto návrh zákona, kterým se mění zákon č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 99/1963 Sb., občanský soudní řád, ve znění pozdějších předpisů,  byla dne 5. března 2021  teprve schválena ve 3. čtení Poslaneckou sněmovnou, ve znění  schváleném Poslaneckou sněmovnou podle sněmovního tisku č. 984/0. 

Předmětný návrh zákona ve znění schváleném Poslaneckou sněmovnou však nebyl dosud zpřístupněn veřejnosti s ohledem na skutečnost, že dle dostupných informací na internetových stránkách Poslanecké sněmovny návrh zákona nyní prochází editací zahrnující zapracování přijatých pozměňovacích návrhů a legislativně technických oprav, aby mohl být bez zbytečného odkladu postoupen v rámci legislativního procesu k projednání Senátu.

S ohledem na výše uvedené si Vám dovoluji pro případné další informace doporučit obrátit se s Vaší žádostí přímo na Poslaneckou sněmovnu.

S pozdravem

 

 


Mgr. Jan Večeřa v.r.
ředitel Odboru právního a kontrolního

 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X