Aktuálně

28. 11. 2012 12:26

Ministr obrany Vondra ve vládě končí

Dosavadní ministr obrany Alexandr Vondra se k 7. prosinci rozhodl rezignovat na svou funkci.

Pro zobrazení videa je nutné povolit JavaScript. Zde jsou instrukce jak povolit JavaScript ve Vašem webovém prohlížeči.

Nahrává se přehrávač videa ...

Senátní volby letos na podzim ukázaly, že dostatečnou důvěru voličů nemám. Rozhodl jsem se proto dnes oznámit svou rezignaci na funkci ministra obrany,“ řekl Alexandr Vondra.

Odcházející ministr dodal, že k tomuto rozhodnutí dospěl již dříve, ale dohoda s premiérem byla zveřejnit tuto informaci po projednání státního rozpočtu. Rezignace Alexandra Vondry bude účinná od 7. prosince.

Budu ještě předkládat koncepci aktivních záloh a mobilizace jako jedno z klíčových reformních opatření vyplývající z Bílé knihy a informovat o stavu jednání se Švédskem o prodloužení pronájmu stíhacího letectva,“ dodal Vondra.

Na společné tiskové konferenci premiér Petr Nečas ministrovi Alexandru Vondrovi poděkoval. „Děkuji mu osobně za dva a půl roku velmi kvalitní práce ministra obrany a člena vlády. Alexandr Vondra patřil mezi ty členy vlády, kteří měli širší politický přesah a aktivně se účastnili jednání vlády. Jeho odchod z ministerstva obrany, který je dán politickými důvody, je pro tento resort ztrátou. Byl to nejkompetentnější ministr obrany za posledních dvacet let,“ řekl premiér.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie