Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Představujeme

11. 5. 2022 19:35

Novou vládní zmocněnkyní pro lidská práva byla jmenována Klára Šimáčková Laurenčíková

Nová zmocněnkyně pro lidská práva Klára Šimáčková Laurenčíková.
Nová zmocněnkyně pro lidská práva Klára Šimáčková Laurenčíková.
Novou vládní zmocněnkyní se s účinností od 11. května 2022 stala Mgr. Klára Šimáčková Laurenčíková. Do funkce ji jmenovala vláda Petra Fialy.

Klára Šimáčková Laurenčíková je předsedkyní Výboru pro práva dítěte, členkou Rady vlády pro lidská práva a členkou Výboru pro prevenci domácího násilí a násilí na ženách při Radě vlády pro rovnost žen a mužů. Je pedagožkou, vede Českou odbornou společnost pro inkluzivní vzdělávání. Působí také jako gestorka agendy dětského duševního zdraví v oddělení reformy systému péče o duševní zdraví na Ministerstvu zdravotnictví. Je držitelkou ocenění Výboru dobré vůle – Nadace Olgy Havlové za prosazování kvality a otevřenosti vzdělávacích systémů a aktivity v oblasti transformace systému péče o ohrožené děti. V minulosti spolupracovala s Úřadem veřejného ochránce práv a byla i členkou poradního orgánu Expert Group on Social Investment for Growth and Cohesion of EU v Evropské komisi.

Klára Šimáčková Laurenčíková nahradí ve funkci zmocněnkyně Helenu Válkovou, která skončila na vlastní žádost 31. ledna 2022.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie