Aktuálně

3. 7. 2012 12:49

Novým ministrem spravedlnosti je Pavel Blažek

Prezident republiky Václav Klaus dnes jmenoval Pavla Blažka ministrem spravedlnosti České republiky. Ve funkci ministra tak nahradil odvolaného Jiřího Pospíšila.

Pro zobrazení videa je nutné povolit JavaScript. Zde jsou instrukce jak povolit JavaScript ve Vašem webovém prohlížeči.

Nahrává se přehrávač videa ...

„Pavel Blažek je zkušený právník, nejen teoretik, ale i praktik – dlouholetý a úspěšný advokát. Jsem přesvědčen, že velmi dobře zvládne všechny úkoly na resortu spravedlnosti, které jsou před ním,“ řekl předseda vlády Petr Nečas.

Pavel Blažek potvrdil snahu pokračovat v reformě justice a striktně dodržovat oddělení výkonné a soudní moci. „Pokud jde o základní liberální hodnoty ústavního systému, tak se ODS, TOP09, LIDEM, ale i ČSSD v zásadě hlásí ke stejným hodnotám. Předpokládám, že shodu najdeme. Nebude to jednoduché, ale budeme o tom debatovat,“ uvedl k budoucnosti soustavy státních zastupitelství a přípravě příslušného zákona.

Ministr spravedlnosti Pavel BlažekOhledně případného jmenování Lenky Bradáčové vrchní státní zástupkyní v Praze sdělil, že se rozhodne po schůzce s nejvyšším státním zástupcem a doktorkou Bradáčovou a odmítá jakýkoliv tlak v případě tohoto svého rozhodnutí.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie