Aktuálně

9. 3. 2011 12:55

Podpora sportu má svou koncepci

Cílem vládou schválené koncepce je řešit financování oblasti sportu.

Mezi řešené oblasti patří podpora sportovní reprezentace, příprava sportovních talentů, podpora zdravotně znevýhodněných sportovců a vzdělávání v oblasti sportu. Koncepce řeší také úlohu samospráv.

Nový zákon by řešil úlohu státu při podpoře sportovních akcí, koeficienty pro posuzování sportovních aktivit nebo např. daňové zvýhodnění podpory sportu a dobrovolnictví ve sportu ze soukromých zdrojů,“ řekl po jednání kabinetu premiér Petr Nečas.

Pro zobrazení videa je nutné povolit JavaScript. Zde jsou instrukce jak povolit JavaScript ve Vašem webovém prohlížeči.

Nahrává se přehrávač videa ...

Vláda uložila ministru školství předložit vládě návrh zákona o podpoře sportu, vytvářet podmínky pro koncepci státní podpory sportu v ČR ve spolupráci s občanskými sdruženími, které se podílí na zabezpečení státní sportovní reprezentace, péče o sportovní talenty a všeobecné sportovní činnosti.

Ministr má také za úkol vydat Zásady poskytování garancí a podpory při pořádání významných, mezinárodních sportovních akcí ze státního rozpočtu. Dále má ministr vydat Zásady a metodické postupy k jednotlivým oblastem státní podpory sportu v rámci stanovených priorit.

Kompletní koncepce bude zveřejněna až po zapracování připomínek z jednání vlády.

Výběr z fotogalerie

       

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie