Aktuálně

8. 1. 2010 12:49

Premiér jednal s Ondřejem Liškou

Jan Fischer pokračuje ve schůzkách s předsedy politických stran

Předseda vlády se dnes sešel s předsedou Strany Zelených Ondřejem Liškou. Premiér zve na jednání předsedy stran, které disponují poslaneckým klubem. Hlavním důvodem je nadcházející schůze Poslanecké sněmovny, která bude projednávat zákony, které mohou ohrozit výši deficitu veřejných financí.

„Strana zelených si uvědomuje, že situace v jaké se nacházíme, je velmi vážná. Ujistil jsem premiéra, že zelení nepodpoří žádný zákon, který by zvýšil deficit veřejných financí,“ uvedl po jednání Ondřej Liška. „Návrh na zvýšení mateřské si však pozornost zaslouží, pokud nezvýší schodek veřejných financí,“ dodal.

Předseda vlády s Ondřejem Liškou hovořili také o dalších závažných věcech. Podle předsedy zelených má vláda právo k silným exekutivním krokům ve zbývajících pěti měsících. Premiér se s předsedou Strany zelených shodl zejména na potřebě věnovat se čerpání Evropských fondů. „Jsem velice rád, že Strana zelených vnímá tuto prioritu stejně jako vláda,“ dodal Jan Fischer. Strana zelených je rovněž ochotna podpořit všechny rozumné protikorupční opatření, které připravuje vláda.

Dnešní jednání bylo druhé v pořadí. Jan Fischer se sejde ještě s předsedy ČSSD, ODS a TOP 09.


vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie