Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

3. 4. 2015 13:52

Premiér Sobotka: První čtyři operační programy jsou připraveny ke schválení

Tisková konference po jednání premiéra Bohuslava Sobotky s ministry o stavu čerpání evropských fondů, 3. března 2015.
Tisková konference po jednání premiéra Bohuslava Sobotky s ministry o stavu čerpání evropských fondů, 3. března 2015.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka si v pátek 3. dubna 2015 svolal na Úřad vlády další členy kabinetu, aby s nimi jednal o přípravě čerpání peněz z fondů Evropské unie a aktuálním stavu jednotlivých operačních programů. Čtyři z nich už jsou připraveny do té míry, že je možné po schválení Evropskou komisí začít čerpat prostředky.

Pro zobrazení videa je nutné povolit JavaScript. Zde jsou instrukce jak povolit JavaScript ve Vašem webovém prohlížeči.

Nahrává se přehrávač videa ...

Jednání s premiérem se zúčastnila ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová, ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová, ministr školství Marcel Chládek, ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek a Jan Kříž, náměstek ministra životního prostředí a ředitel sekce fondů EU, ekonomiky a politiky životního prostředí.

Podle premiéra Bohuslava Sobotky jsou čtyři programy připraveny ke schválení. Celkem je v nich připraveno 11,8 miliard eur, což je zhruba polovina všech prostředků vyčleněných pro Českou republiku v rámci programovacího období 2014–2020. Podmínkou je schválení revize víceletého finančního rámce Evropským parlamentem. Hlasovat by o ní měl na konci dubna.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie