Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

2. 11. 2016 12:19

Premiér Sobotka se zúčastní summitu 16 zemí střední a východní Evropy s Čínou v lotyšské Rize

Hlavní město Lotyšska bude 5. a 6. listopadu 2016 hostit summit zemí 16+1, na který už potřetí zavítá také předseda české vlády Bohuslav Sobotka. Během své návštěvy Rigy se premiér Sobotka setká také se svými evropskými protějšky.

Cílem pravidelného setkání prezidentů a předsedů vlád v tomto formátu je stanovit oblasti strategické spolupráce našeho regionu s Čínskou lidovou republikou na nadcházející období. Česká republika se chce na letošním setkání soustředit především na spolupráci v oblasti finančních služeb, letectví a zemědělství.

Premiér Sobotka spolu s dalšími členy vlády usiluje o to, aby Česká republika představovala transportní a finanční uzel čínských společnostní pro jejich expanzi do Evropy. Významným bodem bude také jednání o rozvoji obchodu a investic s důrazem na roli malých a středních podniků.

Na cestě do Lotyšska doprovodí předsedu vlády také podnikatelská delegace pod vedením viceprezidentky Hospodářské komory ČR Ireny Bartoňové Pálkové. Členové delegace se zúčastní podnikatelského fóra, které na summit 16+1 naváže. Na fórum zavítá i premiér Sobotka. 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie