Aktuálně

16. 11. 2012 13:11

Premiér uvedl do funkce ministryni Ludmilu Müllerovou

Předseda vlády Petr Nečas dnes uvedl do funkce ministryni práce a sociálních věcí Ludmilu Müllerovou. V čele rezortu nahradí Jaromíra Drábka, který rezignoval na konci října.

Jsem velice rád, že jsem měl možnost přivést na tento resort paní ministryni, která, jak jsem již řekl, ví, do čeho jde, problematiku zná,“ prohlásil dnes premiér Petr Nečas po uvedení nové ministryně, která v rezortu již dříve působila.Premiér Petr Nečas uvedl do funkce novou ministryni práce a sociálních věcí Ludmilu Müllerovou

Nově uvedená ministryně Ludmila Müllerová dnes stihla představit několik priorit, kterými se chce po svém nástupu zabývat. Chce se primárně vrhnout na řešení problému systému sKaret. „Jsem přesvědčena, že budu řešit možné fungování tohoto moderního platebního prostředku, doufejme, že i identifikačního prostředku tak, aby byli uspokojeni různí kritici, kteří se tímto problémem jednak zabývají a kteří se stávají klienty tohoto systému,“ uvedla. V nejbližších dnech se podle svých slov chce setkat také se zástupci zdravotně postižených, seniorských organizací, také politiky napříč politickým spektrem, ale i dodavateli systému sKaret.

Zaměřit se Müllerová chce také na zavedení penzijní reformy do praxe. „Budeme mít zcela nepochybně spoustu starostí, ale jsme připraveni, abychom tento druhý spořicí pilíř od 1. ledna 2013 úspěšně spustili,“ řekla dnes novinářům.

Müllerová: MPSV má být úřadem pohodlí pro občany

Podstatné je pro novou šéfku rezortu také zlepšení komunikace úřadu. „Ministerstvo práce a sociálních věcí by mělo lidem dávat jakýsi pocit jistoty, pocit bezpečí, a nikoli strachu, který často pramení z toho, že nebyly dostatečně vysvětlovány přijímané reformy, že se lidé špatně orientovali v zákonech a pak to zvyšovalo jejich nejistotu,“ přiznala ministryně Müllerová. „Chtěla bych usilovat o to, aby tento úřad tady skutečně byl pro lidi, aby nebyl úřadem strachu, ale úřadem jakého si pohodlí pro občany,“ dodala.

Na ministerstvu práce a sociálních věcí působila Ludmila Müllerová již v minulosti. V letech 2002 - 2004 byla náměstkyní ministra odpovědnou za oblast sociální politiky, sociálních služeb a rodinné politiky. Poté se stala senátorkou za ústeckoorlický obvod. Sociální politikou se zabývala i v pozici poslankyně, kde působila od roku 1998. Ludmila Müllerová je místostarostkou a členkou Rady městyse Dolní Čermná.

Premiér zároveň poděkoval bývalému ministru Jaromíru Drábkovi za kvalitní práci, kterou v tomto resortu odvedl. „Podařila se celá řada úkolů, podařila se zvládnout i celá řada ne zcela populárních kroků, které ale pro stabilitu veřejných financí a pro funkční sociální systém byly nezbytné,“ prohlásil ministerský předseda.

Výběr z fotogalerie

       

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie