Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Tiskové konference

15. 5. 2013 22:01

Tisková konference po jednání vlády, 15. května 2013

Premiér Petr Nečas představil na tiskové konferenci výsledky jednání vlády, která mimo jiné odsouhlasila navýšení prostředků pro Úřad pro odhalování korupce a finanční kriminality.

Kabinet zároveň schválil mandát předsedy vlády pro nadcházející zasedání Evropské rady. „Odjíždím na toto jednání Evropské rady s tím, že Česká republika jednoznačně chce podpořit dobudování vnitřního trhu s energiemi do roku 2014,“ sdělil novinářům premiér Petr Nečas.

Vláda také jednomyslně schválila dokument nazvaný Strategie působení České republiky v Evropské unii. „Tato strategie je založena na aktivním přístupu k evropské problematice,“ vysvětlil premiér. „Nechceme být pouze pasivní přijímatel názorů jiných, ale chceme přicházet s vlastními podněty,“ dodal předseda vlády.

Strategie obsahuje závazek hájit rozpočtovou zodpovědnost na národní i evropské úrovni. Česká republika bude současně prosazovat posilování konkurenceschopnosti EU. „Veškerá opatření, která se budou dělat i na evropské úrovni, tak vždy musejí být poměřována i tím, zda přispějí pozitivně nebo negativně ke konkurenceschopnosti Evropy,“ zdůraznil premiér Petr Nečas.

Ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský následně představil schválenou právní úpravu, která zpřesňuje podmínky pojištění cestovních kanceláří a zvyšuje ochranu klientů v případě úpadku firmy.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X