Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Poskytnuté informace na žádost v roce 2012 - 2020

11. 6. 2019 14:17

Žádost o poskytnutí dokumentu

Žádost o poskytnutí kopie dokumentu, který je popsán jako Doporučení Rady pro lidská práva, aby vláda uložila ministrovi zahraničních věcí zajistit, aby zastupitelské úřady od 01.01.2014 přijímaly žádosti o povolení k dlouhodobému a trvalému pobytu bez předchozí registrace.

Vážený pane,

Úřad vlády ČR obdržel dne 4. června 2019 Vaši elektronickou žádost, s odkazem na zákon č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „zákon“), ve které žádáte o poskytnutí níže uvedených informací:

  1. Poskytnutí informace v podobě kopie dokumentu, který je popsán jako Doporučení Rady vlády pro lidská práva, aby vláda uložila ministrovi zahraničních věcí zajistit, aby zastupitelské úřady od 01.01.2014 přijímaly žádosti o povolení k dlouhodobému a trvalému pobytu bez předchozí registrace… Pokud není možno z jakéhokoli důvodu poskytnout informaci ve formě kopie dokumentu, dovoluji si požádat, aby mi požadovaná informace byla poskytnuta v jiné formě, kde by byl obsah „doporučení“ zachycen.
  2. Poskytnutí informace v podobě kopie dokumentu nebo dokumentů, kterými na výše uvedené „doporučení“ reagovala vláda ČR, Ministerstvo zahraničních věcí nebo jakýkoli jiný orgán či představitel veřejné moci. Pokud je reakce zachycena v jiné podobě, například v podobě zvukového záznamu nebo v podobě zápisu z nějakého jednání atd., žádám o poskytnutí i takovéto informace.
  3. Pokud je k výše uvedenému doporučení veden spis, žádám o poskytnutí informací o obsahu tohoto spisu, a to tak, že mi bude umožněno do spisu nahlédnout, pořídit si jeho kopii, popřípadě mi bude obsah spisu poskytnut v jiné formě.“

K bodu 1. Vaší žádosti si Vám dovoluji sdělit, že Vámi požadovaný podnět je volně přístupný na internetových stránkách: /assets/ppov/rlp/cinnost-rady/zasedani-rady/iii--Podnet-Vyboru-pro-prava-cizincu-k-fungovani-systemu-Visapoint.docx. Bližší informace ze samotného zasedání Rady pro lidská práva, včetně zápisu z jednání Rady pro lidská práva ze dne 7. října 2013 naleznete na tomto odkazu: /cz/ppov/rlp/cinnost-rady/zasedani-rady/zasedani-rady-dne-7--rijna-2013-113071/.

K bodu 2. Vaší žádosti si Vás dovoluji informovat, že podnět byl přijat Radou vlády pro lidská práva, která je pouze poradním orgánem vlády. Samotná vláda se však podnětem nezabývala a proto na něj ani nijak nereagovala. Rovněž na podnět nereagovalo ani Ministerstvo zahraničních věcí nebo jakýkoli jiný orgán či představitel veřejné moci.

K bodu 3. Vaší žádosti si dovoluji uvést, že ve věci není veden žádný spis, do kterého by bylo možné nahlédnout či si pořídit jeho kopii.

S pozdravem

Mgr. Jan Večeřa
ředitel Odboru právního a kontrolního

v z. Mgr. Eva Hanušová v.r.
vedoucí Oddělení právního

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X