Archiv zpráv minulých vlád

Stránka byla přesunuta do archivu

19. 4. 2011 11:04

Premiér: Dohodli jsme se na řešení vládní krize

Ministerstvo vnitra obsadí na návrh premiéra, a po dohodě všech tří koaličních stran na jednání dvanácti vyjednavačů, nestranický odborník. Funkce bude nabídnuta panu Janu Kubicemu, který již předběžně vyjádřil s touto nominací souhlas.

Bude zřízena pozice místopředsedy vlády pro koordinaci boje s korupcí. Tuto pozici obsadí předseda Věcí veřejných pan Radek John.

Jistě si vzpomínáte na společnou tiskovku Občanské demokratické strany a TOP 09 8. dubna letošního roku, kde tyto strany společně požadovaly odchod tří ministrů Věcí veřejných, včetně ministra školství, mládeže a tělovýchovy pana Dobeše. V průběhu dnešního jednání jsme se sešli na žádost pana předsedy Schwarzenberga společně k jednání a dohodli jsme si společnou pozici ODS a TOP 09 na základě této pozice vezmu zpět návrh na odvolání pana ministra školství, mládeže a tělovýchovy Josefa Dobeše.

Za čtvrté. Věci veřejné nominují nového ministra dopravy, kterým bude pan Šmerda, podle této nominace. Do konce června vláda předstoupí před poslaneckou sněmovnu, předloží klíčové reformní zákony a spojí s nimi hlasování o své důvěře. Do té doby, tzn. do konce jara budou také provedeny další personální změny ve vládě vycházející z hodnocení jednotlivých ministrů, jejich přínosů pro vládu, kvality práce, ale také toho, co vládě z hlediska veřejného mínění přináší nebo nepřináší.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X