Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Archiv zpráv sekce pro Evropské záležitosti

Stránka byla přesunuta do archivu

29. 5. 2009 13:10

Eurofestival v Brně obohatí neformální zasedání ministrů zemědělství a rybářství EU, 1.6.2009

Pátý z open-air Eurofestivalů pořádaných u příležitosti českého předsednictví zavítá 1. června 2009 na prostranství u Mahenova divadla do Brna. Kulturně-vzdělávací festival společně pořádají Zastoupení Evropské komise v České republice a Úřad vlády České republiky jako doprovodný program k neformálnímu zasedání ministrů zemědělství a rybářství EU, které proběhne ve dnech 31. května – 2. června 2009 v Brně.

Celodenní program Eurofestivalu v Brně je zaměřen na návštěvníky všech věkových kategorií. Nabídne hudbu, program pro děti, ale i debatu s představiteli Evropské komise a Ministerstva zemědělství České republiky včetně prezentací českého předsednictví v Radě EU, institucí EU a jednotlivých členských států. Od dopoledních hodin budou v infostanech probíhat besedy se školami, které budou tématicky zaměřené na problematiku EU. O hudební část programu se postarají mimo jiné hudební skupiny Mako!Mako, Navigators a popový zpěvák Josef Vágner. Ve večerních hodinách vystoupí na hlavním pódiu Aneta Langerová a skupina MIG 21.

V doprovodných infostanech budou probíhat prezentace vybraných zemí Evropské unie, zábavné soutěže, znalostní kvízy s evropskou tématikou a prezentace Jihomoravského kraje. Návštěvníci se také budou moci zúčastnit besedy s komisařkou pro zemědělství a rozvoj venkova Mariann Fischer Boel.
Děti se mohou těšit na pouliční divadlo, rozdávání balónků, skákadlo a od 12:00 hod. proběhne v několika vstupech na hlavním pódiu televizní soutěž „Za školu.“

Podrobný časový harmonogram naleznete v kalendáři akcí na webu českého předsednictví: http://www.eu2009.cz/event/1/757/

kontakt: Jakub Zykmund, Odbor komunikace |2|
tel.: +420 224 002 763, GSM: +420 724 967 207; e-mail: zykmund.jakub@vlada.cz

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X