Archiv zpráv sekce pro Evropské záležitosti

Stránka byla přesunuta do archivu

28. 6. 2010 18:31

Česká Street Party v Bruselu přilákala několik tisíc lidí

tn.cz ze dne 28.6. 2010

Česká Street Party se v Bruselu konala již počtvrté, návštěvníkům nabídla českou hudbu, tradiční speciality, prezentaci regionů, organizací a firem. Akce přilákala několik tisíc lidí, informovalo v pondělí Stálé zastoupení ČR při EU.

V prostoru před Stálým zastoupením ČR při EU vystoupily české hudební skupiny různých žánrů. Jako hlavní hvězdu přivítali nadšení diváci skupinu Support Lesbiens, kromě ní vystoupily i kapely Tomáš Kočko & Orchestr, Bek Ofis, NiceLand a Tleskač.

 

Lákadlem ale nebyla jen hudba. Akce se totiž konala v duchu oslav 10. výročí vzniku regionálního uspořádání ČR a nesla motto "10 let českých regionů". Kraje se prezentovaly nejen propagačními materiály, úspěch měly zejména tradiční krajové speciality, na prodej bylo hlavně české pivo.

 

Street Party tradičně pořádá společně většina českých institucí, regionů, organizací a firem zastoupených v Bruselu. Letos jich bylo celkem šestnáct. Hlavními organizátory bylo Stálé zastoupení ČR při EU, hlavní město Praha a Plzeňský a Moravskoslezský kraj.

 

"Recepce a jiné podobné akce zde pořádá každý. Nám se podařilo najít cestu, jak akci s podobným účelem uspořádat originálněji a zaujmout," říká velvyslankyně ČR při EU Milena Vicenová. "Díky Street Party navazujeme řadu nových kontaktů, udržujeme neformální vazby s partnery a prezentujeme českou kulturu, tradiční speciality i celou naši zemi jako lákavou destinaci pro firmy i pro turisty, a to zábavnou formou," dodala.

 

Akce proběhla pod záštitou vicepremiéra a ministra zahraničí Jana Kohouta, zúčastnil se jí mimo jiné ministr pro evropské záležitosti Juraj Chmiel, hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová (ČSSD) a hejtman Karlovarského kraje Josef Novotný (ČSSD).

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X