Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

13. 12. 2017 18:53

Vláda premiéra Babiše schválila mandát na jednání Evropské rady, jmenovala nového vedoucího Úřadu vlády i novou tiskovou mluvčí

Před jednáním nově jmenované vlády, 13. prosince 2017.
Před jednáním nově jmenované vlády, 13. prosince 2017.
Vláda premiéra Andreje Babiše schválila na svém prvním jednání ve středu 13. prosince 2017 mandát pro předsedu vlády na jednání Evropské rady, které se uskuteční v dnech 14. a 15. prosince 2017 v Bruselu. Vládní kabinet rovněž určil prvního a druhého místopředsedu vlády, kterými jsou ministr životního prostředí Richard Brabec a ministr zahraničních věcí Martin Stropnický. Vláda dnes také jmenovala do funkce tiskové mluvčí vlády Barboru Peterovou a do funkce vedoucího Úřadu vlády Radka Augustina.



Jednání Evropské rady v Bruselu bude prvním jednáním Rady, kterého se Andrej Babiš zúčastní ve funkci premiéra České republiky. Předseda vlády na něm bude s evropskými partnery řešit otázky migrace, prohlubování obranné a bezpečnostní spolupráce a brexit. Cesta do Bruselu je první zahraniční cestou nového premiéra. Více na /cz/vlada-schvalila-mandat-pro-premiera-babise-na-evropskou-radu-162091/

Kabinet Andreje Babiše určil prvního a druhého místopředsedu vlády. Prvním místopředsedou vlády se stal ministr životního prostředí Richard Brabec a druhým ministr zahraničních věcí Martin Stropnický.

Nová vláda dále jmenovala předsedou Legislativní rady vlády ministra spravedlnosti Roberta Pelikána a pověřila ho koordinací úkolů v oblasti lidských práv, rovných příležitostí a boje s korupcí. Předsedou Rady pro výzkum, vývoj a inovace byl jmenován Andrej Babiš.

Do funkce tiskové mluvčí vlády byla jmenována Barbora Peterová, která rovněž povede Odbor komunikace Úřadu vlády. Dříve pracovala jako redaktora České televize a od roku 2015 byla tiskovou mluvčí provozovatele české přenosové soustavy ČEPS. Vládní kabinet zároveň odvolal dosavadního mluvčího vlády Martina Ayrera, který ve funkci působil od ledna 2014.

Vedoucím Úřadu vlády byl jmenován Radek Augustin, který tuto funkci zastával již od července 2013 do ledna 2014 v době vlády Jiřího Rusnoka. Odvolán byl současný vedoucí Pavel Dvořák, který vedl Úřad vlády od ledna 2014.

Kabinet schválil postup příprav návrhu Plánu legislativních prací vlády na rok 2018 a určil termín příštího jednání vlády, které se uskuteční v pondělí 18. prosince 2017 v 14.00. 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie