Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Očekáváné události

24. 1. 2017 11:05

25. ledna 2017: Schůze vlády ČR, předpokládaná TK ve 13.00 hod.

Ve středu 25. ledna 2017 se ve Strakově akademii bude konat schůze vlády ČR. Na programu jednání od 10.00 budou mimo jiné tyto body:

  • Informace o aktuální smogové situaci v ČR, předkládá ministr životního prostředí
    Informace zahrnuje popis současného stavu ovzduší na území republiky, návrh řešení na zlepšení situace a očekávaná opatření pro podobné případy do budoucna.
  • Koncepce nákladní dopravy pro období 2017-2023 s výhledem do roku 2030, předkládá ministr dopravy
    Strategický dokument vlády ČR pro sektor nákladní dopravy má za cíl vytvořit takové prostředí, ve kterém může logistika a nákladní doprava zajišťovat potřebnou úroveň služeb pro zajištění konkurenceschopnosti ekonomiky poptávku s minimálními dopady na veřejné zdraví, životní prostředí a klimatické změny. K tomu má pomoci především rovnoměrná dělba přepravní práce mezi jednotlivé druhy dopravy.
  • Návrh nařízení vlády, kterým se stanoví sazba jednorázového poplatku na jaderný účet a roční výše příspěvků obcím a pravidla jejich poskytování, předkládá ministr průmyslu a obchodu
    Jedná se o prováděcí právní předpis k atomovému zákonu. Nařízení stanovuje sazbu jednorázových poplatků pro původce malého množství radioaktivních odpadů a roční výši a pravidla poskytování příspěvků obcím, v jejichž katastru je stanoveno průzkumné nebo chráněné území pro ukládání radioaktivního odpadu v podzemních prostorech či je tu povoleno provozování úložiště radioaktivního odpadu.
  • Návrh zákona o znalcích, znaleckých kancelářích a znaleckých ústavech, předkládá ministr spravedlnosti
    Zákon v souladu s právem EU zavádí právní nárok na zápis do seznamu znalců, znaleckých kanceláří a znaleckých ústavů po splnění předem stanovených kritérií. Stanovuje jednoznačné kvalifikační požadavky, což by mělo vést k personálnímu zkvalitnění výkonu této profese. Navrhuje také zakotvit širší možnost přezkoumávání znaleckých posudků a kontrolu jejich formální i věcné správnosti a počítá s celkovou revizí systému odměňování znalců.
  • Návrh zákona o soudních tlumočnících a soudních překladatelích, předkládá ministr spravedlnosti
    Nový zákon vyčleňuje tlumočnickou činnost do zvláštní právní normy. Stanovuje jednoznačné kvalifikační požadavky na výkon této profese, jejichž splnění dává v souladu s právem EU právní nárok na zápis do seznamu soudních tlumočníků a soudních překladatelů. Reviduje také systém jejich odměňování.

Kompletní program schůze vlády najdete na https://apps.odok.cz/djv-agenda?date=2017-01-25. Po skončení zasedání vlády najdete na www.vlada.cz  informace o projednaných bodech a záznam tiskové konference. Informace o vládě najdete také na www.facebook.com/uradvlady nebo na www.twitter.com/strakovka.

Termín

25. ledna 2017

Místo

Úřad vlády ČR, nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha 1

Program

9.55 – fototermín před začátkem jednání
13.00 – tisková konference (čas tiskové konference se může změnit s ohledem na průběh jednání)

Pro účast na tiskové konferenci na Úřadu vlády ČR je nutná akreditace. Více informací: /cz/media-centrum/akreditace-pro-media-126100/. Podmínkou účasti na tiskové konferenci je společenský oděv.

 

MgA. Martin Ayrer
mluvčí vlády, ředitel Odboru komunikace
Government Spokesperson and Director of Department of Communication
Úřad vlády České republiky | Office of the Government of the Czech Republic
nábřeží Edvarda Beneše 4
CZ -118 01  Praha 1
T:  +420 224 002 054
M: +420 602 135 517
www.vlada.cz | twitter.com/strakovka | facebook.com/uradvlady

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X