Aktuálně

3. 2. 2017 15:26

Premiér Sobotka: Výstavba vysokorychlostních železnic je důležitá pro budoucí hospodářský růst, chci prověřit postup prací

Předseda vlády Bohuslav Sobotka bude v pondělí 6. února 2017 jednat ve Strakově akademii s generálním ředitelem Správy železniční a dopravní cesty Pavlem Surým. Premiér si jej na Úřad vlády pozval, aby se osobně informoval a aby prověřil aktuální stav příprav výstavby vysokorychlostních železnic. Důležitým tématem budou rovněž další prioritní železniční projekty a modernizace nádražních budov.

„Ředitele SŽDC jsem si pozval, abych se přímo informoval o postupu prací při přípravě výstavby vysokorychlostních železnic, zejména propojení Prahy a Brna a také Prahy a Drážďan. S ředitelem SŽDC budu jednat také o výstavbě spojení Letiště Václava Havla s centrem Prahy, které patří mezi priority naší vlády. Zajímá mne také stav prací na rekonstrukcích nádraží a zabezpečení železničních přejezdů. Řada nádražních budov v naší zemi je v naprosto nevyhovujícím a ostudném stavu, je potřeba využít fondy EU a rychle to řešit,“ uvedl předseda vlády Bohuslav Sobotka.

Oblast dopravy a vybudování vysokorychlostní železnice mezi Prahou a Drážďanami s pokračováním do Berlína a Hamburku bude patřit mezi hlavní témata, o kterých bude premiér Sobotka jednat příští úterý s ministerským předsedou Svobodného státu Sasko Stanislawem Tillichem, který navštíví Prahu. Více informací k návštěvě saského premiéra naleznete na www.vlada.cz/cz/premier-sobotka-bude-jednat-s-premierem-tillichem-o-zeleznicnim-propojeni-se-saskem-i-hospodarske-spolupraci-153209/.

Po skončení jednání s vedením SŽDC poskytne předseda vlády Bohuslav Sobotka v 9.30 hod. ve Strakově akademii komentář pro média.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie