Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

14. 4. 2014 16:46

Konference na Pražském hradě bilancovala 10 let ČR v Evropské unii

Česko očima Evropy, Evropa očima Česka - konference na Pražském hradě proběhla 11. dubna 2014.
Česko očima Evropy, Evropa očima Česka - konference na Pražském hradě proběhla 11. dubna 2014.
V pátek 11. dubna se pod záštitou prezidenta republiky uskutečnila v prostorách Míčovny Pražského hradu konference k příležitosti 10. výročí členství České republiky v EU. Na akci s názvem Česko očima Evropy, Evropa očima Česka vystoupila řada domácích i zahraničních řečníků, kteří bilancovali nejen naši cestu osmadvacítkou, ale zaměřili se i na budoucí rozvoj evropského projektu.

Konferenci k jubileu České republiky v EU zahájil prezident Miloš Zeman a předseda Evropského parlamentu Martin Schulz. Po úvodních příspěvcích předsedy vlády Bohuslava Sobotky, předsedy Senátu Milana Štěcha a předsedy Poslanecké sněmovny Jana Hamáčka následoval první panel věnovaný 10 letům ČR v EU a vizím budoucí Evropy.

V dalším programu se debatovalo také o dlouhodobé prioritě České republiky v evropské politice, a to o vnitřním trhu. Řeč přišla i na témata kohezní a regionální politiky EU, řečníci se často věnovali i aktuální situaci na Ukrajině.

"Po deseti letech členství v evropském integračním projektu a po pěti letech ekonomické stagnace přišel čas, abychom uznali, že evropská myšlenka je velmi silná a pro Českou republiku relevantní více než kdykoliv předtím," uvedl v závěrečném slovu státní tajemník pro evropské záležitosti Tomáš Prouza.

 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Fotogalerie [F] fotogalerie