Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuality

15. 6. 2022 15:35

U příležitosti českého předsednictví v Radě EU byla představena unikátní poštovní známka

Ve středu 15. června 2022 byly na tiskové konferenci v Hrzánském paláci představeny priority českého předsednictví, ale také například jeho logo nebo motto. Odhalena byla také předsednická poštovní známka, která je součástí vizuálního stylu CZ PRES.

Předsednická poštovní známka byla jedním z vizuálních aspektů českého předsednictví, které byly představeny 15. června 2022 na vládní tiskové konferenci v Hrzánském paláci. Známka vznikla na základě spolupráce mezi Úřadem vlády ČR, Ministerstvem průmyslu a obchodu a Českou poštou za účelem propagace českého předsednictví nejen doma, ale i v zahraničí.

Předsednictví Rady Evropské unie je nejvýznamnější role, jakou členská země EU může mít. Jsme rádi, že jsme ve spolupráci s Úřadem vlády ČR a Českou poštou mohli vydat k této jedinečné příležitosti tuto unikátní známku,“ popisuje Petr Očko, náměstek ministra průmyslu a obchodu pro digitalizaci a inovace.

Česká pošta připravila předsednickou známku již pro historicky první české předsednictví v roce 2009. „Představení konkrétní osobnosti, události nebo momentu poštovní známkou je nejvyšší možné ocenění, které Česká pošta může dát,“ uvedl tiskový mluvčí České pošty Matyáš Vitík.

Samotná známka bude k dostání na webu České pošty, i na jednotlivých pobočkách. Cena známky je 39 korun a má podobu tradiční ceniny. Dopisy a pohledy s ní tak je možné ode dneška posílat do zemí EU. Unikátní známku, která vyšla v nákladu 400 tisíc kusů, výtvarně navrhl Filip Heyduk.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie