Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuality

7. 4. 2022 11:07

Úřad vlády ČR připravuje ve spolupráci s Českou filharmonií Koncert pro Evropu, oficiální akci českého předsednictví uspořádá Festival Prague Sounds

Festival Prague Sounds/Struny podzimu uspořádá oficiální koncert u příležitosti českého předsednictví v Radě EU s názvem Koncert pro Evropu. Uskuteční se v pátek 2. září 2022 na plovoucí scéně na Vltavě u Slovanského ostrova, a to za podpory Úřadu vlády ČR, Ministerstva kultury ČR a hlavního města Prahy.

V rámci Koncertu pro Evropu vystoupí Česká filharmonie pod taktovkou dirigenta Semjona Byčkova a renomovaní sólisté – například sopranistka Evelina Dobračeva, mezzosopranistka Lucie Hilscherová, či tenorista Aleš Briscein a jiní. Vedle České filharmonie a sólistů se na plovoucí scéně představí také Pražský filharmonický sbor pod vedením sbormistra Lukáše Vasilka. V průběhu večera zazní hymna EU, Smetanova Vltava, Dvořákův Karneval a duchovní skladba Glagolská mše Leoše Janáčka.

Pro historicky první koncert České filharmonie přímo na hladině Vltavy bude rozšířeno plovoucí jeviště tak, aby pojmulo 170 účinkujících, a rozšíření se dočká také hlediště, jehož kapacita vzroste na 1 200 sedících diváků. Plovoucí scéna na hladině Vltavy umožní sledovat umělecký zážitek nejen přímo z hladiny řeky, ale i z mostů, sousedních ostrovů či vltavských nábřeží.

Koncert pro Evropu odvysílá v přímém přenosu Česká televize a ze záznamu evropský televizní kulturní kanál TV Arte.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie