Aktuality

3. 6. 2022 11:20

Vláda vzala na vědomí materiál týkající se zajištění minipořadů u příležitosti českého předsednictví v Radě EU

Dne 1. června byl vládě předložen materiál pojící se k přípravám CZ PRES. Ministr pro evropské záležitosti Mikuláš Bek seznámil vládu s informací o zajištění minipořadů, které budou v souvislosti s českým předsednictvím v Radě EU vysílány v průběhu června 2022 na kanálu ČT1.

Vláda byla seznámena s veřejnou zakázkou na nákup vysílacího času pro dva minipořady, které budou u příležitosti CZ PRES vysílány v průběhu června 2022 na kanálu ČT1. Motivem minipořadů bude jak samotné předsednictví, tak rovněž osmnácté výročí vstupu České republiky do Evropské unie, které připadlo na 1. května 2022.

Úřad vlády ČR přistoupil k realizaci minipořadů se záměrem zvýšit povědomí veřejnosti o blížícím se předsednictví, coby zásadní mezinárodní události a zároveň příležitosti pro Českou republiku, a obecně o evropských záležitostech. Cílem minipořadů je také lepší komunikace přínosů plynoucích České republice za 18 let členství v tomto uskupení evropských států.

Edukativní charakter zamýšleného vysílání minipořadů je plně v souladu s Koncepcí komunikace předsednictví České republiky v Radě Evropské unie, která je základním dokumentem pro realizaci komunikační kampaně českého předsednictví. Stopáž obou spotů činí 120 vteřin, přičemž do celkových devatenácti vysílání budou vždy zařazeny oba díly.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie