Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

7. 6. 2017 11:49

Premiér Sobotka bude s předsedou Evropské komise Junckerem hostit Pražskou konferenci o obraně a bezpečnosti

V pátek 9. června se na pražském Žofíně uskuteční Pražská konference o obraně a bezpečnosti DESCOP pod záštitou předsedy vlády Bohuslava Sobotky a předsedy Evropské komise Jeana-Claudea Junckera. Mezi hlavními řečníky dále vystoupí náměstkyně generálního tajemníka NATO Rose Gottemoellerová a vysoká představitelka Unie pro zahraniční věci Federica Mogheriniová.

Cílem Pražské konference o obraně a bezpečnosti, které se dále zúčastní ministři zahraničí a obrany z členských států EU a zástupci zbrojního průmyslu, je zintenzivnit debatu o posilování obrany a bezpečnosti EU na základě dohody lídrů EU z Bratislavy a Říma. Praha se tak v pátek stane dalším důležitým místem, na kterém se bude řešit budoucnost EU. Pražská konference bude zároveň první příležitostí pro členské státy k výměně názorů s Evropskou komisí ohledně dnes zveřejněných návrhů pro další vývoj Společné bezpečnostní a obranné politiky.

Hlavními tématy konference budou posilování bezpečnostní a obranné spolupráce, partnerství a vzájemně se doplňující spolupráce EU s NATO a obranný výzkum a vývoj vojenských schopností včetně Akčního plánu pro evropskou obranu.

Na Pražské konferenci o obraně a bezpečnosti vystoupí také ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek, ministr obrany Martin Stropnický, ministr zahraničních věcí Slovenské republiky Miroslav Lajčák a ministři nové francouzské vlády, ministryně ozbrojených sil Sylvie Goulard a ministr Evropy a zahraničních věcí Jean-Yves Le Drian a další.

Na okraj konference DESCOP se uskuteční také tiskové konference k dané problematice

8.50 family photo

11.45-12.15 tisková konference za účasti:

  • předsedy vlády Bohuslav Sobotky
  • předsedy Jeana-Claudea Junckera
  • zástupkyně generálního tajemníka NATO

15.10-15.25 závěrečná tisková konference za účasti:

  • ministra zahraničních věcí Lubomíra Zaorálka
  • ministra obrany Martina Stropnického
  • členky Evropské komise Elżbiety Bieńkowské

Více informací a program naleznete na descop.vlada.cz.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie