Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

15. 5. 2017 14:48

Bohuslav Sobotka: Praha přivítá významné evropské státníky, budeme diskutovat o bezpečnosti a obraně EU


Česká republika bude 9. června hostit mezinárodní konferenci mimořádného významu. Vláda dnes odsouhlasila konání Pražské konference o obraně a bezpečnosti, kterou Úřad vlády pořádá ve spolupráci s Evropskou komisí. Pro naši vládu je téma evropské obrany velmi důležité, proto jsem pozval do Prahy řadu významných politiků v čele s předsedou Evropské komise Jeanem-Claudem Junckerem, vysokou představitelkou Unie pro zahraniční věci a bezpečnostní politiku Federicou Mogherini a náměstkyní generálního tajemníka NATO Rosou Gottemoeller. Akce se zúčastní ministři zahraničí a obrany členských států a zástupci evropského obranného průmyslu.

Konference je součástí procesu, který jsme s ostatními lídry EU zahájili v Bratislavě a potvrdili v Římě. Jednou z priorit pro budoucnost EU, na nichž jsme se shodli, je totiž právě posílení obrany a bezpečnosti. Jejím cílem je zdůraznit důležitost a zvýšit povědomí o otázkách souvisejících s bezpečností a obranou EU a současně postoupit v diskusi o tom, jak by měly vypadat budoucí kroky směřující k posílení evropské spolupráce v této oblasti.

Pro Českou republiku je uspořádání konference tak mimořádného významu prestižní záležitostí. Věřím, že tato akce významně přispěje k posilování evropské obrany.

Bohuslav Sobotka, předseda vlády ČR

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie