Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

9. 6. 2017 17:13

Premiér Sobotka přijal ministryni ozbrojených sil a ministra pro Evropu a zahraniční záležitosti Francie, řešili i otázku bezpečnosti v Evropě

Premiér Sobotka přijal ministryni ozbrojených sil Goulardovou a ministra pro Evropu a zahraniční záležitosti Le Driana, 9. června 2017.
Premiér Sobotka přijal ministryni ozbrojených sil Goulardovou a ministra pro Evropu a zahraniční záležitosti Le Driana, 9. června 2017.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka přijal v pátek 9. června 2017 ve Strakově akademii ministryni obrany Francouzské republiky Sylvii Goulardovou a ministra pro Evropu a zahraniční záležitosti Francouzské republiky Jeana-Yvese Le Driana. Oba vrcholní představitelé francouzské vlády byli účastníky Pražské konference o obraně a bezpečnosti: „Evropská vize. Evropská odpovědnost“.

Během společného jednání partneři ocenili velmi dobrou úroveň vzájemných česko-francouzských vztahů a úspěchy Česko-francouzského strategického partnerství. Projevili oboustranný zájem o jeho pokračování a o další posílení česko-francouzského dialogu.

Mezi témata hovoru patřila také společná obranná a bezpečnostní spolupráce, která v posledních letech nabývá na intenzitě. Premiér s francouzskými ministry diskutoval rovněž o potenciálu dále prohloubit česko-francouzskou ekonomickou spolupráci. Předmětem jednání byla i evropská témata, jako například budoucnost EU či jednání o brexitu. Diskutována byla i účast Francie na plánovaných oslavách 100. výročí vzniku Československa.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie