Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuality

5. 10. 2023 11:53

NERV a zástupci vlády diskutovali o prorůstových opatřeních a efektivitě veřejného sektoru

Premiér Petr Fiala hovoří s koordinátorem Národní ekonomické rady vlády Davidem Havlíčkem, 4. října 2023.
Premiér Petr Fiala hovoří s koordinátorem Národní ekonomické rady vlády Davidem Havlíčkem, 4. října 2023.
Členové vlády 4. října 2023 společně s Národní ekonomickou radou vlády (NERV) řešili prorůstová opatření, která by v budoucnu měla přispět k vyššímu dlouhodobě udržitelnému růstu české ekonomiky.

Návrhy prorůstových opatření byly rozděleny do pěti oblastí, konkrétně na opatření na trhu práce, ve vzdělávání, veřejné správě, bydlení a v investicích. Ministerstva nyní jednotlivá opatření společně s členy NERV zanalyzují. Následně bude zveřejněn finální seznam opatření navržených NERV.

Členové NERV ekonomickým ministrům rovněž představili návrh na mapování administrativních procesů a agend veřejné správy, kde byly identifikovány hlavní problémy při redukci administrativní zátěže. Snaze zefektivnit činnost státní správy se bude NERV se členy vlády dále věnovat.

Ministr průmyslu členům NERV prezentoval rámec a postup přípravy nové Hospodářské strategie České republiky. Tato strategie by měla posílit srozumitelnost hospodářské politiky pro investory, podnikatele, zahraniční partnery i mezinárodní organizace.

Účastníci jednání se na závěr věnovali problematice vícezdrojového financování dopravy, aby toky finančních prostředků i v dlouhodobém horizontu pro realizované a připravované stavby byly stabilní.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Připojené dokumenty

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie