Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Tiskové zprávy

14. 11. 2019 14:02

Legislativní rada vlády se zabývala návrhem nové právní úpravy veřejných dražeb

Na program 228. zasedání Legislativní rady vlády, které se konalo ve čtvrtek 14. listopadu 2019, byl zařazen návrh nového zákona o veřejných dražbách a s ním související návrh doprovodného změnového zákona.

Návrh nové právní úpravy veřejných dražeb předložila Legislativní radě vlády k posouzení ministryně pro místní rozvoj. Návrh zcela nového zákona o veřejných dražbách se na rozdíl od stávající úpravy snaží především přesněji řešit vztah úpravy dražeb ve zvláštním zákoně s občanským zákoníkem a lépe upravit dražby prováděné elektronicky.

 Po dvouhodinové obecné rozpravě Legislativní rada vlády dospěla k závěru, že projednání návrhu zákona o veřejných dražbách přeruší za účelem dopracování jeho základních institutů, zejména vymezení věcné působnosti navržené právní úpravy. Legislativní rada vlády doporučila předkladateli návrh zákona rovněž přepracovat ve smyslu připomínek uvedených ve zpravodajských zprávách a dále podle připomínek vznesených v průběhu jednání Legislativní rady vlády jejími členy.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X