Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuality

19. 12. 2023 15:19

Odbor rovnosti žen a mužů zpracoval výsledky veřejné konzultace k aktualizaci Strategie rovnosti žen a mužů na léta 2021 – 2030

Od 1. do 30. září se veřejnost mohla vyjádřit k aktualizaci Strategie rovnosti žen a mužů na léta 2021 – 2030 (dále jen „Strategie 2021+“). Tento dokument Odbor rovnosti žen a mužů aktualizuje od poloviny letošního roku a jeho předložení vládě ČR ke schválení je plánováno na léto 2024.

Aktualizace Strategie 2021+ probíhá participativním způsobem. V průběhu podzimu se k ní měli příležitost vyjádřit zástupci a zástupkyně státní správy, akademické sféry, občanské společnosti, neziskového sektoru nebo byznysu. Veřejnost se do ní zapojila prostřednictvím online dotazníku, který byl pro daný účel připraven.

Aby byla zajištěna přístupnost co nejširšímu spektru společnosti, byl dotazník vyhotoven ve čtyřech modifikacích:

  • české
  • české zjednodušené (tzv. „easy-to-read“ verzi)
  • anglické
  • ukrajinské

Odbor rovnosti žen a mužů ve veřejné konzultaci obdržel celkem 85 odpovědí. Šlo tak o výrazný nárůst účasti oproti veřejné konzultaci, která probíhala k tvorbě Strategie 2021+. Výsledky veřejné konzultace byly zpracovány v analytickém dokumentu, který si čtenáři a čtenářky mohou otevřít kliknutím na odkaz v pravém rohu této zprávy.

Moc si vážíme názorů a zapojení všech, kteří se v rámci veřejné konzultace vyjádřili. Vaše podněty nám pomůžou vytvořit kvalitnější aktualizovanou verzi dokumentu Strategie 2021+. Děkujeme!

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Připojené dokumenty

Fotogalerie [F] fotogalerie