Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuality

14. 4. 2022 19:19

Realizace projektu Posílení vládních projekt pro zajištění genderově sensitivní a inkluzivní obnovy pokračovala návštěvou OECD, EK a Rakouska

Ve dnech 12. – 14. dubna 2022 navštívila Prahu delegace Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj (OECD), Evropské komise a Rakouska. Návštěva se uskutečnila v rámci realizace projektu Posílení vládních projekt pro zajištění genderově sensitivní a inkluzivní obnovy, který směřuje k revizi způsobu prosazování rovnosti žen a mužů na vládní úrovni a formulaci případných doporučení ze strany OECD.

Delegace se setkala se zástupci a zástupkyněmi rezortů (MPSV, MŠMT, MF, kabinet ministra pro legislativu, kabinet ministryně pro vědu, výzkum a inovace), Poslanecké sněmovny a Senátu a nestátních neziskových organizací. Cílem návštěvy byly konzultace a rozhovory se stakeholdery za účelem shromáždění informací pro přípravu zprávy k přezkumu institucionálního rámce, jejíž součástí budou také doporučení pro Českou republiku.

Projekt Posílení vládních projekt pro zajištění genderově sensitivní a inkluzivní obnovy je financován z Nástroje pro technickou podporu Evropské komise a je zařazen mezi tzv. flagship iniciativy Nástroje pro technickou podporu. Výstupy projektu budou využity mj. pro české předsednictví v Radě EU.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie