Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Činnost rady

15. 1. 2013 12:38

Záznam ze zasedání Rady vlády pro rovné příležitosti žen a mužů ze dne 8. ledna 2013

Dne 8. ledna 2013 se uskutečnilo zasedání Rady vlády pro rovné příležitosti žen a mužů. Zasedání zahájila nově jmenovaná předsedkyně Rady, Ing. Ludmila Müllerová, ministryně práce a sociálních věcí. Předsedkyně Rady mimo jiné určila následující pořadí pro výkon funkcí výkonného
místopředsedy a výkonných místopředsedkyň:

J. Dobeš jakožto 1. výkonný místopředseda;
M. Šimůnková jakožto 2. výkonná místopředsedkyně;
M. Čermáková jakožto 3. výkonná místopředsedkyně.

Na svém zasedání Rada přijala následující usnesení:

Rada vlády pro rovné příležitosti žen a mužů
vyzývá vládu ČR, aby zahájila ratifikaci Úmluvy Rady Evropy č. 210 o prevenci a potírání násilí vůči ženám a domácího násilí.

Rada vlády pro rovné příležitosti žen a mužů
ukládá Výboru pro prevenci domácího násilí, ve spolupráci se sekretariátem Rady, dopracovat podnět k zařazení celodenního vzdělávání v tematice domácího násilí do plánu vzdělávací činnosti Justiční akademie a předložit jej na jednání Rady.

Rada vlády pro rovné příležitosti žen a mužů
ukládá Výboru pro sladění pracovního, soukromého a rodinného života, ve spolupráci se sekretariátem Rady, aby zpracoval podnět k řešení nedostatečné kapacity zařízení služeb péče o děti předškolního věku s důrazem na jejich místní a finanční dostupnost, jakožto jedné ze zásadních překážek sladění pracovního a soukromého života, včetně řešení situace související s vyjmutím jeslí jako zdravotnických zařízení, k předložení vládě ČR.

Rada vlády pro rovné příležitosti žen a mužů
schvaluje plán práce Pracovní skupiny muži a rovnost žen a mužů na období září 2012 až září 2014, který je obsažen v příloze tohoto usnesení.

Rada vlády pro rovné příležitosti žen a mužů
pověřuje Výbor pro vyrovnané zastoupení žen a mužů v politice a rozhodovacích pozicích, ve spolupráci se sekretariátem Rady, aby dopracoval podnět ke strategii „+1“ podle připomínek vznesených na zasedání Rady a předložil jej ke schválení Radě.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X