Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Dokumenty

25. 7. 2023 12:56

Projekt OECD Posílení vládních kapacit k zajištění genderově sensitivní a inkluzivní obnovy

V období od října 2021 do května 2023 Úřad vlády ČR ve spolupráci s OECD realizoval projekt Posílení vládních kapacit pro zajištění genderově sensitivní a inkluzivní obnovy (Strengthening the government capacity for gender-sensitive and inclusive recovery). Projekt byl financován z Nástroje pro technickou podporu Evropské komise a jeho cílem bylo zlepšit začleňování genderové perspektivy do veřejných politik a posílit institucionální rámec pro prosazování rovnosti žen a mužů v ČR.

Hlavní výstupy projektu

Zpráva OECD o rovnosti žen a mužů v ČR: Zpráva analyzuje právní rámec, politiky a role orgánů a institucí v oblasti gender mainstreamingu v České republice, stejně jako používané nástroje a postupy. Na základě dobré praxe ze zemí OECD nabízí zpráva doporučení pro zlepšení vládnutí a posílení kapacit nutných pro urychlení procesu plného zrovnoprávnění žen a mužů. Doporučení vycházejí z podložených informací a jsou šita na míru českému kontextu. 

Akční plány pro MPSV a MŠMT: Akční plány byly vytvořeny s cílem posílit implementaci Strategie rovnosti žen a mužů na léta 2021 – 2030 prostřednictvím zlepšení interních procesů MPSV a MŠMT a posílením hodnocení dopadů vládních politik na rovnost žen a mužů. 

 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X