Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuality Vládního výboru pro osoby se zdravotním postižením

2. 2. 2024 10:50

Zasedání Odborné skupiny pro přístupnost veřejné správy a veřejných služeb - 01.02.2024

1. února 2024 se uskutečnilo 1. zasedání Odborné skupiny pro přístupnost veřejné správy a veřejných služeb v tomto roce.

Odborná skupina byla informována, že na zasedání Vládního výboru pro osoby se zdravotním postižením dostala jednotlivá ministerstva úkol zkontrolovat přístupnost svých internetových stránek a podat do konce roku 2023 zprávu s uvedením provedených zjištění včetně návrhů opatření k odstranění nedostatků.

Na programu jednání zazněla pravidelná informace o postupu implementace směrnice 2019/882 o požadavcích na přístupnost u výrobků a služeb (EAA).

Dalším projednávaným tématem byla nová stavební legislativa se zaměřením na bezbariérovost a informace o činnosti Poradního sboru ministra pro místní rozvoj k přístupnosti staveb.

Následně se skupina zabývala přístupností poboček České pošty,  v letošním roce proběhne transformace České pošty, plánuje se modernizace a zpřístupňování poboček.

Dále byla projednávána problematika sdílených zón a řešení pro jejich přístupnost lidem se zdravotním postižením a problematika přístupnosti akustické signalizace semaforů pro lidi se zrakovým postižením.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X