Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuality Vládního výboru pro osoby se zdravotním postižením

1. 12. 2023 11:56

Zasedání Vládního výboru pro osoby se zdravotním postižením - 30.11.2023

Dne 30. listopadu 2023 se uskutečnilo 4. zasedání Vládního výboru pro osoby se zdravotním postižením (dále jen "VVOZP") v tomto roce.

Nejdříve byla kontrolována plnění usnesení přijatých k bodům Novela zákona č. 48/1997 Sb., o veřejném zdravotním pojištění - dostupnost zdravotnických prostředků pro děti těžkým zdravotním postižením a Dlouhodobé porušování základních práv osob se sluchovým postižením v souvislosti s přístupem k audiovizuálním mediálním službám.

Následně byla za účasti ministra práce a sociálních věcí Mariana Jurečky projednána následující témata: Situace dětí s postižením v ústavní péči v ČR a plnění usnesení k určení gestora pro oblast veřejného a soukromého opatrovnictví a problematiku podpůrných opatření.

Dále byla na programu jednání příprava novely zákona č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, se zaměřením na změny v oblasti zaměstnávání osob se zdravotním postižením a seznámení s hlavními změnami v připravované novele zákona o sociálních službách včetně řešení individualizované podpory.

Dalším projednávaným bodem byli Sociální pracovníci na soudech, v rámci kterého byla představena závěrečná zpráva z projektu „Zlepšení přístupu zranitelných skupin osob ke spravedlnosti“.

Závěrem byli členky a členové VVOZP seznámeni s Memorandem o přístupnosti informací pro lidi se sluchovým postižením.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X