Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Jednání Rady vlády pro koordinaci politiky v oblasti závislostí

26. 9. 2023 11:38

Hlasování RVKPZ per rollam 22. září 2023

Ve dnech 15.-21. 9. 2023 proběhlo hlasování Rady vlády pro koordinaci politiky v oblasti závislostí formou per rollam.

Program:

Východiska k pozici České republiky ve věci vyjednávání společného postupu zemí EU při přípravě na 10. zasedání Konference smluvních stran Rámcové úmluvy o kontrole tabáku (FCTC).

Radě vlády pro koordinaci politiky v oblasti závislostí (dále „Rada“) byla ke schválení předložena Východiska k pozici České republiky ve věci vyjednávání společného postupu zemí EU při přípravě na 10. zasedání Konference smluvních stran Rámcové úmluvy o kontrole tabáku (dále „Východiska“), které proběhne ve dnech 20.-25. listopadu 2023 v Panamě.

Na základě Východisek bude ČR na 10. zasedání Konference smluvních stran Rámcové úmluvy
o kontrole tabáku (dále „FCTC COP10“) a při přípravě jednotné pozice EU na toto zasedání podporovat racionální regulaci tabákových a souvisejících výrobků podle míry jejich škodlivosti, resp. podle míry škodlivosti vzhledem ke spalovanému tabáku, založené na vědeckých důkazech. V případě, že FCTC COP10 přijme doporučení nad rámec stávající evropské legislativy, ČR bude rovněž prosazovat racionální přístup k případné změně této legislativy a řádné projednání návrhů tak, aby byly plně respektovány stávající kompetence členských států. Východiska se zakládají na vědecky ověřeném, vyváženém konceptu prevence snižování rizik a škod, včetně regulace návykových látek podle míry jejich škodlivosti a vychází tak z Akčního plánu v oblasti závislostí 2023-2025 schváleného dne 5. dubna 2023 a Programového prohlášení vlády ČR z 6. ledna 2022.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Připojené dokumenty