Národní strategie a akční plány

19. 8. 2022 13:44

Česká politika v oblasti závislostí a priority předsednictví České republiky v Radě EU v r. 2022

Zaostřeno na drogy č. 1/2022. Toto číslo je k dispozici i v anglické verzi.

Předsednictví ČR v Radě EU 2022

Předsednictví České republiky v Radě EU (CZ PRES) se odehrává od 1. července do 31. prosince 2022 ve složitém období. Státy Evropské unie čelí v současné době komplexním výzvám zahrnujícím dopady zdravotní, ekonomické, energetické a sociální krize, vyvolané nejprve pandemií COVID-19 a vzápětí válkou na Ukrajině.

Poslední Evropská zpráva o drogách vydaná Evropským monitorovacím centrem pro drogy a drogovou závislost v červnu 2022 upozorňuje na relativně vysokou dostupnost drog v evropském regionu a výskyt nových látek, která představují zdravotní rizika, ale také na rostoucí diverzifikaci v oblasti konopných produktů a národních politik zaměřených na regulaci konopí.

Toto číslo časopisu Zaostřeno shrnuje nejdůležitější informace týkající se historie, současnosti a perspektiv české politiky v oblasti závislostí, jejích cílů a principů, koordinace i dosahovaných výsledků. Obsahuje i základní přehled situace a trendů v oblasti užívání návykových látek, hazardního hraní a dalších forem rizikového chování.

Předsednictví ČR v Radě EU 2009

U příležitosti předsednictví ČR v Radě EU v r. 2009 bylo v češtině i angličtině vydáno Zaostřeno na drogy č. 2/2009 s titulem Česká protidrogová politika a její koordinace - Historie a současnost. Najdete jej v související zprávě.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X