Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Odborná skupina VVOZP pro regionální rozvoj

20. 12. 2016 10:05

Jednání 2. června 2016

V prvním bodu se vedla diskuse k průběhu dotačního řízení na financování sociálních služeb v jednotlivých krajích, jelikož financování sociálních služeb je již druhým rokem v kompetenci krajů. Většina krajů vyplatila první splátku dotace v průběhu března či dubna.

Druhým projednávaným tématem byla tvorba sítí sociálních služeb v krajích, a to především o tom, jak jsou vytvářeny sítě sociálních služeb a jak jsou do tohoto procesu zapojeni uživatelé sociálních služeb.

V třetím bodu se diskutovalo o systému vyrovnávacích plateb pro poskytovatele sociálních služeb.

V dalším bodu členové a členky skupiny informovali o tom, jak jsou v jejich kraji zapojeny krajské pobočky Národní rady osob se zdravotním postižením ČR do připomínkování zásadních koncepčních dokumentů ovlivňujících životní podmínky lidí se zdravotním postižením a jejich rodin.

V posledním bodu pak byli členové a členky skupiny seznámeni s materiály usnadňujícími komunikaci s lidmi s poruchou autistického spektra, které vznikly v rámci činnosti Odborné skupiny pro koncepční řešení problematiky života osob s poruchou autistického spektra. 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Připojené dokumenty

Související zprávy