Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Zápisy ze zasedání Rady vlády pro nestátní neziskové organizace

20. 1. 2024 15:39

Poslední zasedání Rady vlády pro nestátní neziskové organizace v roce 2023 proběhlo 18. prosince

Jednání Rady se konalo v posledním předvánočním týdnu. Ačkoliv předvánoční atmosféra prostupovala i samotným jednáním, bylo projednáváno několik velmi důležitých a obsáhlých témat.

Zasedání Rady vlády pro nestátní neziskové organizace dne 18. prosince 2023
Zasedání Rady vlády pro nestátní neziskové organizace dne 18. prosince 2023

Jednání se zúčastnilo 28 členů a členek Rady. V uplynulém období se podařilo jmenovat vetší část chybějících členek a členů Rady a aktuálně pouze chybí zástupce za Asociaci krajů ČR.  Z hostů se jednání Rady účastnila Pavlína Žáková, vedoucí oddělení poradců a PR ministra pro evropské záležitosti a Jan Kamenický, předseda Expertní skupiny k systémové změně financování (dále jen „Expertní skupina“).

Rada schválila Monitorovací zprávu o plnění Akčního plánu Strategie spolupráce veřejné správy s nestátními neziskovými organizacemi na léta 2021 až 2030 za rok 2022 (dále jen „Strategie“) a zároveň rozhodla o dalším zajištění implementace Strategie v podobě změn v rámci Pracovní skupiny pro Strategii.

Velkým tématem bylo opět financování nestátních neziskových organizací (dále jen „NNO“) a to jak s ohledem na dostupná data o dotačních programech určených pro NNO na rok 2024, tak s ohledem na navrhované změny financování, které připravuje Expertní skupina. Opakovaně byl rovněž zmíněn evropský rozměr a to jednak v souvislosti s výročím 20 let ČR v EU, které budou v různých formách připomínat i NNO, tak i v souvislosti s aktuálními vyhlášenými výzvami z programu CERV a připravovaným novým programovým období po roce 2028.

Podrobněji viz přiložený zápis a přílohy.       

 

 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X